Projekt Školy šmyku predstavia obyvateľom mesta na verejnom zhromaždení

11.02.2012 Prešov

Prešov 11. februára (TASR) - V súvislosti so zámerom zriadenia takzvanej Školy šmyku v areáli športovej haly na Ulici Jána Pavla II. v Prešove sa uskutoční 21. februára o 17.00 h v priestoroch reštaurácie prešovského Zimného štadióna na ulici Pod Kalváriou, verejné zhromaždenie obyvateľov mesta. Informovala o tom hovorkyňa Mestského úradu Veronika Kmetóny Gazdová.
Ako dodala, verejné zhromaždenie obyvateľov mesta Prešov je zvolané na základe prijatého uznesenia Mestského zastupiteľstva z 25. januára 2012. Investor tak získa priestor, aby svoj zámer predstavil Prešovčanom a odpovedal na ich otázky.
Podľa slov primátora mesta Pavla Hagyariho ide v prípade zamýšľaného projektu o pragmatickú vec, nesmie však nad mieru primeraným pomerom zasahovať do práv obyvateľov v susedstve športovej haly.
\"V prípade, že Škola šmyku bude spĺňať všetky právne normy týkajúce sa bezpečnosti, hluku a podobne a nebude ohrozovať okolie v blízkosti tejto lokality, nie je dôvod brániť tomuto zámeru,\" poznamenal s tým, že jeho realizácia by mohla priniesť osoh viacerým stranám. \"Išlo by o prevádzku, ktorá zvýši technickú zručnosť vodičov a v prípade konania akcií by priniesla potenciálnych návštevníkov do mesta a ďalší zdroj príjmu pre menších podnikateľov.\"
O konaní verejného zhromaždenia budú informovaní Prešovčania prostredníctvom letákových pozvánok distribuovaných do ich schránok. Týka sa to obyvateľov ulíc Športová, Matky Terezy, Bulharskej, Pod Kamennou baňou, 17. novembra, Zimný potok, Škultétyho, Štúrovej, Maybaumovej, Francisciho, Pod Kalváriou, Slávičej a Pražskej.
 

Vyberte región